Poliţiştii au început protestele, luni, şi şi-au redus activitatea, astfel că ei nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, motivând că sunt plătiţi doar 75 la sută, situaţie în care au anunţat că îşi vor limita activitatea tot la 75 la sută. \"Din 20 septembrie anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia
Poliţiştii au început protestele, luni, şi şi-au redus activitatea, astfel că ei nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, motivând că sunt plătiţi doar 75 la sută, situaţie în care au anunţat că îşi vor limita activitatea tot la 75 la sută.
\"Din 20 septembrie anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri în dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistraţilor. Avertizăm autorităţile să nu facă presiuni la adresa noastră că s-ar putea să se trezească cu o revoltă fără precedent\", a spus, miercuri, preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia.
În replică, Inspectoratul General al Poliţiei Române a susţinut că serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve, iar nemulţumirile şi le pot exprima în timpul liber, conform prevederilor legale.
\"Conducerea Poliţiei Române, atât la nivel central, cât şi la nivel local se află într-un permanent dialog cu organizaţiile sindicale reprezentative. Activitatea poliţistului este strict reglementată de către prevederile Legii 218/2002 pri