Zilnic, românii stau în faţa televizorului, în medie, 376 de minute, adică 6 ore şi 16 minute. Consumul de televiziune a crescut în ultimul an, iar specialiştii în piaţa media susţin că de vină este şi sărăcia, majoritatea românilor alegând această distracţie ieftină.
Ce face mai tot românul seara, când se întoarce de la serviciu? Poate că unul dintre primele gesturi e acela de a apuca telecomanda pentru a deschide televizorul. E deja un gest reflex, pe care îl atestă statisticile. În fiecare zi, românii stau în faţa televizorului, în medie, 376 de minute. Adică 6 ore şi 16 minute!
Citiţi şi:
Românii nu ştiu ce înseamnă produse bio
Narcisiştii, cei mai activi pe Facebook
Fotoliul din faţa televizorului e locul în care petrec şi cel mai mult timp în weekend, conform datelor dintr-un studiu realizat de agenţia Initiative pentru paginademedia.ro. Studiul se bazează pe datele GfK, companie ce se ocupă de măsurarea audienţei TV.
Studiul mai arată că Pro TV rămâne postul preferat al românilor. În medie, românii se uită la Pro TV o oră şi 20 de minute în fiecare zi (aproximativ 80 de minute), în timp ce Antena 1 este urmărită, în medie, ceva mai mult de o oră: 67 de minute.
Cea mai ieftină distracţie
În primele opt luni ale anului, românii din mediul urban au stat cu televizoarele deschise, în medie, 6 ore şi 16 minute pe zi. Vârful a fost atins în luna ianuarie, când s-au uitat la televizor nu mai puţin de 7 ore şi un sfert în fiecare zi (adică 434 de minute). Conform datelor statistice, în urmă cu şase ani, românii stăteau în faţa televizorului aproximativ 5 ore. Datele mai arată că pasiunea pentru televizor a crescut mai ales în ultimii doi ani.
„În general, românii se uită foarte mult la televizor, dar faptul că în perioada ianuarie - august 2010 numărul orelor petrecute cu telecomanda în mână a cresc