Concediat în 2000, Dorin Teodorescu, director la Resursele Umane in Prefectura Bistriţa-Năsăud a fost reangajat în 2009 după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat câştig de cauză. Judecătorii CEDO au remarcat drept frapant refuzul instituţiei guvernamentale de a angaja timp de 9 ani un om care a câştigat procesele în ţară. Săptămâna trecută Prefectura i-a dat din nou preaviz.
Povestea luptei în instanţă a consilierului de la Prefectura din Bistriţa-Năsăud cu instituţia care veghează asupra legalităţii actelor administrative în Bistriţa-Năsăud se întinde pe un deceniu şi are accente dramatice. Pe lângă pierderea abuzivă a slujbei, Dorin Jean Teodorescu a trebuit să suporte din partea instituţiei la care a lucrat şi un sechestru de trei ani pe apartament, pe care a fost la un pas de a-l pierde. În plus, în acest interval consilierul nu s-a putut angaja nicăieri în sistemul bugetar, lupta sa în instanţă cu instituţia guvernului transformându-l într-o persoană indezirabilă.
Cu sechestru pe apartament
În 28 iunie 2000 consilierul superior Dorin Jean Teodorescu, director de resurse umane a fost concediat din Prefectura Bistriţa-Năsăud odată cu un val de restructurări, pe motiv că postul său s-a desfiinţat. Consilierului i s-a refuzat angajarea pe un post similar: „ sunt absolvent de automatizări-calculatoare, specializare la mare căutare şi acum, se puteau găsi soluţii, dar n-au vrut", spune consilierul, convins că şefii Prefecturii de atunci au vrut să scape de el. „Este evident că se impunea ca unul dintre posturi, printre care şi inspector de specialitate, grad 1A, care era vacant în departamentul de coordonare a secretariatului, să-i fie propus reclamantului, dar Prefectura a refuzat", consemnează sec sentinţa Curţii Europene a Drepturilor Omului din 29 iulie 2008. Prefectura a reînfiinţat însă departamentul şi postul lui Teodorescu un an m