Este profesoară de pian de 29 de ani, dar în acelaşi timp, activează în formaţia „Epilog”, cu care în trecut a urcat pe scena Festivalului de muzică uşoară de la Mamaia.
Vica Grosu, pentru că aşa este cunoscută de toată lumea, nu este originară din Teleorman, s-a născut în Constanţa, însă după ce a urmat Liceul de Artă „George Enescu”, din Bucureşti, a fost repartizată ca profesoară de pian la Şcoala Populară de Artă. „În toamna anului 1981 am ajuns în Teleorman, ca profesoară de pian la şcoala populară de artă. Deşi intenţiile mele au fost să stau aici doar şase luni, viaţa a luat o altă întorsătură. Şcoala a intrat pe autofinanţare şi a trebuit să înfiinţăm o formaţie de muzică uşoară şi să participăm la concursuri de muzică”, îşi aminteşte profesoara. Împreună cu alţi colegi, au înfiinţat trupa „Miraj 78”, cu care, la vremea aceea a mers în spectacole în tot judeţul. „Îmi amintesc că mergeam în spectacol la căminele culturale, cred că timp de doi ani, am străbătut judeţul în lung şi-n lat. Muzica noastră se auzea în toate localităţile”, mai spunea doamna Grosu.
Cu formaţia „Epilog” a cântat pe scena Festivalului de la Mamaia
Fiindcă erau tineri şi aveau aspiraţii mari, împreună cu câţiva colegi, au înfiinţat formaţia „Epilog”. „În anul 1984, am înfiinţat formaţia «Epilog» şi am participat la primele acompaniamente de la festivalul „Ghiocelul de Aur”. De atunci, timp de 20, numai noi am acompaniat cu instrumentele soliştii înscrişi la acest festival”, povestea Vica Grosu. Momentul de lansare pe piaţa muzicală l-a cunoscut cu această trupă. „Am cântat în toată ţara, în turnee şi chiar pe scena festivalului de la Mamaia. Mergeam în turnee împreună cu nume mari ale scenei muzicii uşoare româneşti, cu Gabriel Dorobanţu şi mulţi alţii”, a mai adăugat doamna Grosu.
În tot acest timp nu a renunţat nicio clipă la pasiunea sa pentru pian.