Bulevardul Magheru a coborât şapte poziţii în 2010, pe locul 47, într-un clasament al celor mai scumpe 59 de artere comerciale la nivel mondial, elaborat de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor, devenind printre cele mai ieftine din Europa Centrală şi de Est. Chiria anuală din această locaţie din Bucureşti era, în iunie 2009, de 777 de euro pe metru pătrat, în scădere cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, contin
Bulevardul Magheru a coborât şapte poziţii în 2010, pe locul 47, într-un clasament al celor mai scumpe 59 de artere comerciale la nivel mondial, elaborat de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor, devenind printre cele mai ieftine din Europa Centrală şi de Est.
Chiria anuală din această locaţie din Bucureşti era, în iunie 2009, de 777 de euro pe metru pătrat, în scădere cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, continuând ritmul descendent început încă din 2008.
Artere comerciale din oraşe aflate în centrul şi estul Europei care s-au plasat înaintea Bulevardului Magheru sunt, în ordine, din Moscova (locul 15), Praga (locul 27), Budapesta (locul 37) şi Varşovia (locul 40), potrivit raportului Main Streets Across The World 2010.
Astfel, în regiunea Tverskaya din Rusia, chiria anuală este de 2.857 euro pe metru pătrat, în Na Prikope/Wenceslas Square din Praga, chiria anuală este de 1.971 de euro pe metrul pătrat, în Vaci utca din Budapesta preţul este de 1.195 de euro pe metru pătrat, iar în ul. Nowy Swiat din Varşovia se plătesc 992 de euro pe metru pătrat.
În urma României, din centrul şi estul Europei, s-au plasat doar Sofia şi Bratislava, pe lângă artere comerciale din Oman, Thailanda, Ecuador şi alte ţări arabe sau Africa de Sud.
Scăderi ale chiriilor au avut loc în cazul tuturor arterelor din Europa Centrală şi