PSD şi PNL vor contesta Legea pensiilor la Curtea Constituţională. Opoziţia a depus plângere penală împotriva Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi a lui Sever Voinescu, secretar al Camerei. Democrat-liberalii susţin că ar fi negociat cu social-democraţii bani pentru colegiile deputaţilor PSD în schimbul părăsirii sălii la votarea Legea pensiilor.
Anastase: PSD a cerut 127 de miliarde de lei pentru votul la pensii. Vezi pentru ce a cerut PSD bani
Pescuit de foame
Doar 33 de deputaţi, majoritatea de la PNL, au votat, ieri, pentru refacerea votului la Legea pensiilor, în timp ce 158 s-au împotrivit şi opt s-au abţinut. Astfel, deşi imaginile surprinse în momentul votului de săptămâna trecută arătau că în sala se aflau 80 de deputaţi şi nu 170 cât a raportat Roberta Anastase, legea se consideră adoptată.
Şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL) a pus capăt scandalului cerând votul cu cartele într-un moment în care parlamentarii PSD erau în picioare în faţa sălii. În timp ce Victor Ponta şi colegii săi solicitau o ultimă negociere, şi nu puteau, fizic, să voteze cu cartelele, deputaţii majorităţii au introdus cartelele în aparatele de vot de la birourile lor.
Ultimul pas înainte de promulgarea legii, care prevede un punct de pensie de 732,8 lei, este verdictul Curţii Constituţionale. PSD şi PNL s-au adresat instanţei constituţionale invocând atât „fraudarea votului" dar şi aspecte legate de conţinutul legii.
Dă click pentru a vedea pentru ce instituţii locale a cerut PSD bani de la PDL
Lista lui Anastase
După ce a obţinut victoria, Roberta Anastase a acuzat PSD că ar fi solicitat bani pentru a nu împiedica adoptarea Legii pensiilor pe 15 septembrie. „Haideţi să discutăm cu cărţile pe faţă: 127 de miliarde a costat fuga PSD-ului pentru a nu vota punctul de pensie, dragi colegi, Spu