Integrarea petrochimiei de la Piteşti va duce la funcţionarea la capacitate maximă a instalaţiilor de la Râmnicu Vâlcea În acest mod, compania va redeveni rentabilă, iar interesul posibililor investitori va creşte
Repornirea Arpechim este primul pas în transformarea Oltchim în cel mai profitabil şi stabil complex petrochimic din sud-estul Europei, iar acest proiect este important întrucât combinatul va funcţiona la capacitate maximă, redevenind rentabil pentru potenţialii investitori, potrivit unui comunicat de presă al companiei vâlcene transmis ieri.
Pe piaţă vor rezista numai acei producători care au acces continuu la materiile prime
De asemenea, reprezentanţii companiei au declarat că repornirea petrochimiei de la Piteşti este un proiect important pentru Oltchim şi va duce la funcţionarea la capacitate maximă a instalaţiilor de la Râmnicu Vâlcea, permiţând astfel companiei să redevină profitabilă. "În toţi anii în care Oltchim a funcţionat la minimum 70% din capacitate, compania a înregistrat profit. Integrarea pe lanţul de materii prime este pasul firesc şi logic pe care l-au făcut toţi producătorii de produse petrochimice, fie că e vorba de producători de policlorură de vinil (PVC), polietilenă (PE), polipropilenă (PP) sau polistiren (PS). Pe piaţă vor rezista numai acei producători care sunt total integraţi şi care au acces continuu la materiile prime", se mai arată în comunicat.
În plus, Oltchim va deveni, după integrarea cu petrochimia Piteşti, cel mai profitabil şi stabil Complex Petrochimic din sud-estul Europei, întrucât are asigurată desfacerea pentru toate produsele fabricate în condiţii de funcţionare integrată, fapt ce a fost confirmat de un studiu de piaţă efectuat de Tecnon Orbicem Londra.
Costurile de producţie vor scădea
"Funcţionarea Oltchim fără instalaţia de pirol