În luna iunie, armatorul navei, Rami Mustafa, spunea că pentru curajul lui de a se lupta cu piraţii, dar mai ales pentru că a fost rănit, marinarul Virgil Teofil Creţu va primi toţi banii pentru un an de zile. În plus, Rami Mustafa a spus că intenţionează să-i ofere o primă, pentru că şi aşa nu a mai fost nevoit să plătească răscumpărarea cerută de piraţi, în valoare de 400.000 de dolari. Cu toate acestea, în momentul de faţă, Virgil Teofil Creţu nu şi-a primit nici măcar salariul restant, în valoare de 5.000 de dolari. „Nu am pretenţii de prime, eu vreau doar salariul cuvenit pentru perioada îmbarcării, dar armatorul mi-a spus în faţă că nu am să văd niciun ban. Am să-l dau în judecată nu pot să-l las să-şi bată joc de mine" a spus Virgil Teofil Creţu.
Piraţii care capturaseră vasul RIM au fost împuşcaţi de echipajul navei după ce a preluat controlul, iar timonierul Virgil Teofil Creţu, de 36 de ani, a fost împuşcat în şold.
Dorel Onaca, specialist în operaţiuni de salvare pe mare, a plecat, atunci, de urgenţă în Somalia. Timonierul Virgil Teofil Creţu a fost transbordat de un elicopter de pe navă şi fi dus pe o ambarcaţiune de asistenţă medicală. Cargoul RIM plecase din România la data de 18 septembrie 2009, cu nouă sirieni şi un român la bord. La 2 februarie, vasul a fost capturat în nord-vestul Golfului Aden, după ce a mai trecut printr-o tentativă de răpire a navei.
În luna iunie, armatorul navei, Rami Mustafa, spunea că pentru curajul lui de a se lupta cu piraţii, dar mai ales pentru că a fost rănit, marinarul Virgil Teofil Creţu va primi toţi banii pentru un an de zile. În plus, Rami Mustafa a spus că intenţionează să-i ofere o primă, pentru că şi aşa nu a mai fost nevoit să plătească răscumpărarea cerută de piraţi, în valoare de 400.000 de dolari. Cu toate acestea, în momentul de faţă, Virgil Teofil Creţu nu şi-a primit nici măcar salari