Roşiile sunt sunt extrem de gustoase în stare naturală, dar gustul lor se intensifică atunci când scobite de miez, sunt umplute cu diverse ingrediente şi coapte la cuptor până când devin fragede. Umplutura pentru roşii poate fi din morcovi daţi pe răzătoare şi condimentaţi cu pudră de curry, ceapă, spanac, stafide sau alune, asta dacă nu cumva preferaţi umplutura „tradiţională“ pentru ţara noastră – carne tocată şi orez. Cartofii copţi întregi, în coajă, se scobesc şi se umplu cu un amestec cremos format din miezul de cartofi, lapte bătut, unt, cubuleţe de bacon şi arpagic tocat mărunt.
Se scoate miezul vinetelor, acestea sunt umplute cu carne de pui tocată mărunt, diverse legume tocate şi ele, busuioc şi brânză rasă, apoi date la cuptor până când legumele din umplutură se înmoaie şi brânza se topeşte.
Roşiile sunt sunt extrem de gustoase în stare naturală, dar gustul lor se intensifică atunci când scobite de miez, sunt umplute cu diverse ingrediente şi coapte la cuptor până când devin fragede. Umplutura pentru roşii poate fi din morcovi daţi pe răzătoare şi condimentaţi cu pudră de curry, ceapă, spanac, stafide sau alune, asta dacă nu cumva preferaţi umplutura „tradiţională“ pentru ţara noastră – carne tocată şi orez. Cartofii copţi întregi, în coajă, se scobesc şi se umplu cu un amestec cremos format din miezul de cartofi, lapte bătut, unt, cubuleţe de bacon şi arpagic tocat mărunt.
Se scoate miezul vinetelor, acestea sunt umplute cu carne de pui tocată mărunt, diverse legume tocate şi ele, busuioc şi brânză rasă, apoi date la cuptor până când legumele din umplutură se înmoaie şi brânza se topeşte.