Se întâmplă în Statele Unite, dar lucrurile stau exact la fel şi în România. Cei care au rămas fără un loc de muncă şi au o vârstă de aproximativ 50 de ani se tem că nu vor mai munci niciodată pentru că piaţa muncii suferă, iar locurile care se mai creează când şi când nu sunt pentru cei care mai au puţin până la pensie. În Statele Unite ale Americii, din cei aproape 15 milioane de şomeri, nu mai puţin de 2,2 milioane au peste 50 de ani, se arată într-un material
Se întâmplă în Statele Unite, dar lucrurile stau exact la fel şi în România. Cei care au rămas fără un loc de muncă şi au o vârstă de aproximativ 50 de ani se tem că nu vor mai munci niciodată pentru că piaţa muncii suferă, iar locurile care se mai creează când şi când nu sunt pentru cei care mai au puţin până la pensie.
În Statele Unite ale Americii, din cei aproape 15 milioane de şomeri, nu mai puţin de 2,2 milioane au peste 50 de ani, se arată într-un material publicat de New York Times. Jumătate dintre aceştia au depăşit 6 luni de când sunt şomeri, conform statisticilor oficiale ale şomajului.
În acelaşi timp, rata şomajului printre cei care au depăşit vârsta de 50 de ani este de 7,3%, un record faţă de alte perioade în care economia Americii a suferit scăderi.
Dacă în trecut americanii din această categorie de vârstă se temeau că nu vor ajunge să mai aibă salariile pe care le aveau înainte de recesiune, şomerii trecuţi de 50 de ani se tem că nu vor mai putea munci niciodată întrucât va fi nevoie de ani buni pentru ca piaţa muncii să se regleze.