Oamenii de stiinta indieni au reusit sa obtina, in laborator, un super-cartof, care contine cu 60% mai multe proteine decat cel obisnuit. Descoperirea ar putea salva lumea de foamete, spun ei.
Pentru ca acest aliment este extrem de raspandit la nivel mondial si face parte din alimentatia multor popoare, inclusiv a celor din asa zisa "lume a treia", ar putea rezolva problema saraciei, se mentioneaza in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de Daily Mail.
Tot cartofii modificati contin si cantitati substantiale de amino acizi, mai ales lizina si metionina, care in cazul in care lipsesc din organismul copiilor pot afecta chiar dezvoltarea creierului.
Cartoful este al patrulea in lume ca si raspandire a culturilor, fiind crescut in 125 de tari si consumat zilnic de mai bine de un miliard de oameni. Din pacate, insa, cartoful obisnuit nu are foarte mare valoare nutritiva, din cauza cantitatii scazute de proteine. In mod normal, nu contine mai mult de 2 grame de proteina la 100 de grame.
Se estimeaza ca in tarile aflate in curs de dezvoltare exista peste 1 miliard de persoane subnutrite.
Oamenii de stiinta indieni au reusit sa obtina, in laborator, un super-cartof, care contine cu 60% mai multe proteine decat cel obisnuit. Descoperirea ar putea salva lumea de foamete, spun ei.
Pentru ca acest aliment este extrem de raspandit la nivel mondial si face parte din alimentatia multor popoare, inclusiv a celor din asa zisa "lume a treia", ar putea rezolva problema saraciei, se mentioneaza in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de Daily Mail.
Tot cartofii modificati contin si cantitati substantiale de amino acizi, mai ales lizina si metionina, care in cazul in care lipsesc din organismul copiilor pot afecta chiar dezvoltarea creierului. @N