Îţi place mâncarea italienească, dar te fereşti de ea pentru că are prea multe calorii? Dacă te joci puţin cu ingredientele, pastele sau lasagna pot deveni mâncăruri mult mai sănătoase. Pe site-ul Health.com am găsit cinci reţete de paste italiene delicioase şi cu puţine calorii.
Ravioli cu carne de porc, fenicul şi sos shiitake
Cu această reţetă poţi transforma nişte simple paste- ravioli într-o adevărată capodoperă culinară. Un fel de mâncare delicios cu legume, carne şi parmezan care poate fi savurat împreună cu un pahar de vin alb Pinot Grigio. Se prepară într-o oră şi jumătate şi conţine 436 de calorii.
Ingrediente
· o lingură de ulei de măsline
· o ceapă mică tocată mărunt
· 250 de grame de fenicul tocat
· o jumătate de cană- aproximativ 225 grame de ciuperci shiitake tocate mărunt
· două căpăţâni de usturoi tocate mărunt
· 1 / 2 linguriţă de sare
· 1 / 4 linguriţă de piper negru proaspat măcinat
· 300 grame de muşchi de porc tăiat cubuleţe
· 1 / 3 cană de vin alb sec
· 3/4 dintr-o conservă de roşii zdrobite- aproximativ 115 grame
· o ceaşcă de supă de pui
· 1 / 2 linguriţă rozmarin proaspăt tocat
· două linguriţe de oregano proaspăt tocat
· 1 pachet de ravioli cu brânză
· 1 / 4 ceaşcă de parmezan proaspăt ras- aproximativ 40 de grame
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare puneţi uleiul la încins la foc mediu. Prăjiţi şase minute ceapa după care adăugaţi feniculul, ciupercile, usturoiul şi condimentele. Lăsaţi-le pe foc opt minute, timp în care amestecaţi din când în când.
Adăugaţi carnea de porc şi prăjiţi-o patru minute până când îşi schimbă culoarea. Adăugaţi vinul şi lăsaţi totul la foc mare 2-3 minute până când lichidul s-a evaporat. Apoi puneţi bulionul şi supa de pui, acoperiţi tigaia şi lăsaţi-o 30 de minute la foc mediu. Adăugaţi rozmarin şi oreg