Amatorii de aurore boreale vor putea să le admire de acum înainte, în direct, de pe propriile lor computere, cu ajutorul unui site lansat, de Agenţia Spaţială Canadiană. Internauţii din toată lumea pot vedea astfel fenomenele celeste şi pot primi explicaţii de la specialişti despre cum se formează sau cum pot fi fotografiate. Pasionaţii de fenomene spectaculoase cum sunt aurorele boreale pot vedea de acum pe internet aceste "voaluri" mişcătoare de culori care se formează în apropierea polilor.
Amatorii de aurore boreale vor putea să le admire de acum înainte, în direct, de pe propriile lor computere, cu ajutorul unui site lansat, de Agenţia Spaţială Canadiană. Internauţii din toată lumea pot vedea astfel fenomenele celeste şi pot primi explicaţii de la specialişti despre cum se formează sau cum pot fi fotografiate.
Pasionaţii de fenomene spectaculoase cum sunt aurorele boreale pot vedea de acum pe internet aceste "voaluri" mişcătoare de culori care se formează în apropierea polilor. "Sperăm ca dansul luminilor celeste să vă incite să descoperiţi secretele cerului şi ale ştiinţei, care se produc în urma interacţiunilor dintre Terra şi propria noastră stea, Soarele", a declarat într-un comunicat Steve MacLean, directorul Agenţiei Spaţiale Canadiene.
În afara transmiterii în fiecare noapte a imaginilor cu aurorele boreale care se produc deasupra Canadei, scopul site-ului www.asc-csa.gc.ca/auroramax este de a explica internauţilor felul în care se formează "luminile celeste", locurile în care acestea pot fi admirate şi modul în care ele pot fi fotografiate.
Aurorele boreale se formează deasupa polilor, atunci când vânturile solare intră în coliziune cu atmosfera terestră. În Canada, acest fenomen se produce în intervalul august - mai.
Fenomenul cunoscut sub numele de aurora boreală, a fost folosit iniţialcu acest termen de Galileo Gali