Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, a vizitat astăzi Casa Olimpică din vecinătatea Arcului de Triumf. Aflată în faza de finalizare, construcţia va găzdui sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi al forului rugbystic, precum şi Muzeul Olimpic.
Fost practicant al sportului cu balonul oval, Jacques Rogge a vorbit şi despre integrarea acestuia în programul Jocurilor Olimpice din 2016: "Rugby-ul a devenit federaţie olimpică. Rugby-ul a cunoscut o dezvoltare foarte mare, a intrat în programul olimpic şi este un sport spectaculos, al respectului reciproc. Introducerea acestuia în programul olimpic va permite o dezvoltare mai mare a acestui sport".
VEZI GALERIA FOTO
Alături de golf, rugby-ul în 7 a fost admis în programul Jocurilor Olimpice la sesiunea CIO din octombrie anul trecut. Ultima ediţie la care a figurat acesta a fost la Paris, în 1924. Atunci echipa României a ocupat locul 3, cucerind medalia de bronz, prima din istoria olimpicilor noştri. Printre cei care au fost apropiaţi de rugby s-a numărat şi Pierre de Coubertin, iniţiatorul Jocurilor Olimpice moderne, acesta arbitrând şi prima finală a campionatului Franţei în urmă cu un secol.
Preşedintele CIO a vizitat astăzi Casa Olimpică din Bucureşti. Aflată în cadrul Complexului Naţional de Rugby "Arcul de Triumf", aceasta va găzdui şi sediul forului de specialitate de la noi. De la etajul 1 al clădirii, Jacques Rogge a privit spre terenurile de rugby şi a discutat cu Octavian Morariu, preşedintele COSR, despre proiectele viitoare privind zona respectivă. "Între clădire şi arena de rugby vom amenaja terenuri de tenis, de baschet, astfel încât tinerii să poată practica sportul aici", i-a spus şeful mişcării olimpice din România.
Interesant este că şi Octavian Morariu a fost rugbyst, iar tatăl secretarului general al COSR