Un francez, un iranian, un suedez şi Ilie Năstase au făcut o miuţă de nivel mondial
Se poate bate mingea cu băieţii la colţul blocului, într-un meci de nivel mondial? Da, dar depinde cine o bate şi al cui e blocul. Ei, bine, blocul era al lui Ion Ţiriac - ca de altfel întreg cartierul - deci nu mai trebuie lămurit ce fel de meci a fost, ci doar cine erau băieţii: însuşi Mats Wilander, Henry Leconte, Mansour Bahrami şi, desigur, Ilie Năstase. Ieri, a fost pentru prima dată când o stradă din România s-a transformat în arenă ATP, chiar şi pentru un meci de tenis-miuţă. S-a jucat în timpul "orelor de linişte", de pe la trei jumate la patru.
Năstase a venit călare pe scuterul său, cu cască pe cap şi treningul pe el. Suedezul, francezul şi iranianul au sosit direct de la aeroport, "în civil". Wilander, fost lider mondial şi câştigător al Open-ului american, nu mai fusese în România. A coborât din avion, a făcut 7-8 kilometri în limuzină şi a coborât în colţul blocului. S-a uitat la clădirile S+P+3E+penthouse cu piscină şi a răspuns la prima întrebare (Cum vi se pare România?): "Dacă toată e aşa...". Apoi a jucat primul său meci pe teren românesc - adică pe asfaltul lui Ţiriac.
Aleile de tenis ale lui Ţiriac
În Complexul Stejarii, de lângă Bucureşti, se amenajează opt terenuri de tenis pentru rezidenţi, dar Ion Ţiriac a dorit ca toate aleile să semene cu un teren, cel puţin la duritate şi culoare. Ca să împace şi specialiştii de zgură şi pe cei de hard, a comandat bitum de un roşcat-Roland Garros.
S-a jucat un meci de dublu Năstase-Mansour vs Wilander-Leconte, arbitrat de Ţiriac junior şi deservit de copile de mingi de la o agenţie de manechine. Terenul era trasat cu bandă lipită de şosea. Limba oficială a turneului a fost franceza, dar ca să-l facă "nebun" pe Henry Leconte, când recepţiona în cârcă o minge bubuită, Ilie Năstase punea şi traduc