Oficialii Primăriei Baia Mare vor să achiziţioneze clădirea Reminului, după ce au mai avut o tentativă în urmă cu doi ani. În luna octombrie Tribunalul Maramureş ar putea definitiva procesul de insolvenţă a societăţii băimărene, astfel întregul patrimoniu al Reminului va putea fi valorificat.
Clădirea Reminului, emblematică pentru Baia Mare, pare a fi una dintre opţiunile pe care primăria le are în momentul de faţă pentru mutarea sediului. Oficialii băimăreni au făcut încă de acum doi ani o ofertă conducerii Remin pentru achiziţionarea clădiri, dar negocierile au eşuat. „Nu s-a concretizat nimic. Nu s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte preţul de achiziţie", a declarat Ovidiu Gâlcă, directorul CN Remin. În luna octombrie a acestui an, aleşii locali vor avea o nouă oportunitate pentru achiziţionarea clădirii, atunci când Tribunalul Maramureş se va pronunţa în procesul de insolvenţă în cazul societăţii.
Conducerea Remin nu ştie nimic concret
Evaluată în urmă cu câţiva ani la valoarea de 11 milioane de lei, clădirea poate trece în administrarea primăriei din luna octombrie dacă aleşii locali vor fi dispuşi să plătească suma cerută de societate. „În data de 11 octombrie avem termen la Judecătorie şi probabil atunci ni se va încheia procesul de insolvenţă. Din acel moment noi vom primi un termen de trei ani pentru reorganizare şi vom putea vinde tot ce avem în patrimoniu", a subliniat Gâlcă. „Până în momentul de faţă nu am primit nicio ofertă concretă pentru clădire, decât cea din urmă cu doi ani în valoare de 2 milioane de euro de la Primăria Baia Mare", a adăugat acesta. Dacă în urmă cu doi ani clădirea avea o valoare estimată de aproximativ 10 milioane de lei, la ora actuală nu i se cunoaşte preţul de piaţă. „Noi am contactat un evaluator, care ne va spune cât valorează fiecare piesă din patrimoniul nostru, inclusiv a fostului sediu",