Fost campion naţional la lupte greco-romane, a lucrat timp de nouă ani ca ospătar pe vase de croazieră, iar acum are propriul restaurant.
Vasile Ghila a decis în clasa a patra din şcoala generală să se înscrie la clubul sportiv „CSS2" la lupte greco-romane, pentru că era supraponderal şi locuia într-un cartier cu mulţi bătăuşi. „Prima mea motivaţie a fost să slăbesc şi eram sătul să primesc bătaie de la copiii din cartierul Săsar, unde locuiam", explică fostul luptător.
După doi ani de antrenamente a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi sportivi ai clubului, iar în 1983 a cucerit titlul de vicecampion naţional. Doi ani mai târziu a devenit dublu campion. „Opt ani am fost luptător, dar după 1989 am renunţat pentru că nu am mai găsit sponsori, iar luptele nu erau un sport foarte vizibil", spune bărbatul.
A văzut toată lumea
După ce a renunţat la cariera sportivă, fostul campion naţional şi-a deschis o firmă care producea printre altele şi pufuleţi. De la cel care îi aducea materia primă şi îi distribuia pufuleţii a auzit de o firmă din Oradea care făcea recrutări de personal pentru vasele de croazieră şi astfel a decis că vrea să plece la muncă în străinătate.
„Mi-am vândut un apartament ca să am bani de drum să ajung în Miami de unde plecau vasele, dar nu-mi pare rău", povesteşte Vasile Ghila. Timp de mai bine de nouă ani a văzut numeroase locuri exotice, de la Hawai până la Alaska, Honolulu sau Caraibe. Tot pe vapor şi-a cunoscut soţia, iar în urmă cu cinci ani a „rămas la mal" pentru că aleasa sa era însărcinată cu primul lor copil.
Cu banii adunaţi a decis să construiască un centru comercial, dar pe ultima sută de metri, clădirea s-a transformat în restaurant, local care a ajuns printre cele mai apreciate din oraş. Ca planuri de viitor ar vrea să-şi menţină afacerea şi spune că nu s-ar mai bate în viaţ