Tariful pentru accesul la bucla locală va scădea, de la 1 noiembrie, de la 8,37 euro/lună în prezent, la 6,02 euro/lună, conform Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Bucla locală este circuitul fizic care face legătura între utilizatorul final şi repartitorul principal dintr-o reţea publică de telefonie fixă sau un element echivalent dintr-o reţea publică de comunicaţii electronice. Prin intermediul buclei locale se pot oferi at
Tariful pentru accesul la bucla locală va scădea, de la 1 noiembrie, de la 8,37 euro/lună în prezent, la 6,02 euro/lună, conform Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
Bucla locală este circuitul fizic care face legătura între utilizatorul final şi repartitorul principal dintr-o reţea publică de telefonie fixă sau un element echivalent dintr-o reţea publică de comunicaţii electronice. Prin intermediul buclei locale se pot oferi atât servicii de telefonie la puncte fixe, cât şi servicii de comunicaţii electronice în banda largă.
Având în vedere cota de piaţă de 69% deţinută de Romtelecom pe piaţa relevantă a serviciilor de acces la elemente de infrastructură (inclusiv acces necondiţionat la bucla locală), reţeaua greu de duplicat pe care acesta o operează şi imposibilitatea furnizorilor alternativi de a avea acces la soluţii alternative viabile la nivel naţional (retele alternative de acces), ANCOM consideră că Romtelecom deţine putere semnificativă pe această piaţă.
Astfel, începând cu prima zi a lunii noiembrie, tariful pentru accesul total la bucla locală nu va putea depăşi 6,02 euro/lună pentru fiecare buclă sau subbuclă locală, faţă de 8,37 euro/lună în prezent.
Acest tarif este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, plasându-se sub media europeană de 8,55 euro, conform Raportului al 15-lea al Comi