La sfarsitul primelor sase luni ale acestui an 11.221 de companii din Romania se aflau in diverse stadii de insolventa. Astfel, 6.255 de firme se regaseau in procedura generala de insolventa, 2.235 in procedura simplificata de insolventa, 2.717 in faliment si 14 in reorganizare judiciara. Aceasta cifra reprezinta o crestere de ~7.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se inregistrau 10.435 de dosare de insolventa, se arata intr-un studiu Coface. In studiul realizat de Coface Romania
La sfarsitul primelor sase luni ale acestui an 11.221 de companii din Romania se aflau in diverse stadii de insolventa. Astfel, 6.255 de firme se regaseau in procedura generala de insolventa, 2.235 in procedura simplificata de insolventa, 2.717 in faliment si 14 in reorganizare judiciara. Aceasta cifra reprezinta o crestere de ~7.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se inregistrau 10.435 de dosare de insolventa, se arata intr-un studiu Coface.
In studiul realizat de Coface Romania au fost luate in evidenta firme care si-au deschis procedura de faliment, firme aflate in reorganizare judiciara si firme pentru care a fost inchisa procedura de faliment din lipsa de active, indiferent de anul deschiderii acestor proceduri.
Comertul, constructiile si transporturile au fost cele mai afectate sectoare de activitate.
Prelungirea recesiunii economice a facut ca primele patru pozitii ale clasamentului sa ramana neschimbate si in prima jumatate a anului 2010, domeniile comert (cu ridicata si distributie si cu amanuntul), constructii si transporturi ramanand cele mai afectate de criza financiara cu un procent de 50% din numarul de insolvente; de altfel aceste domenii au fost si cele mai accesibile celor care au dorit sa inceapa o afacere in ultimii ani din cauza investitiilor initiale reduse si a randamentelor mari.
Ultimele date arata ca increde