Căminul Grupului Şcolar Tehnic Alexandria (G.S.T.) este alternativa mai ieftină, dar aici apa caldă se livrează doar marţea şi joia.Elevii cazaţi în căminul GST plătesc doar 50 de lei pe lună, în timp ce la căminul Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat", chiria este de peste 250 de lei pe lună. Însă, aceştia din urmă beneficiază şi de trei mese pe zi la cantina liceului.
Căminul Grupului Şcolar Tehnic pune la dispoziţie 60 de locuri pentru băieţi şi 40 pentru fete. Băieţii sunt cazaţi câte cinci în cameră şi fetele câte patru. Deşi căminul nu beneficiază de o cantină, elevii se pot folosi de cele două argaze pentru a-şi încălzi mâncarea sau pentru a găti. Mâncare adusă de acasă, poate fi păstrată în cele trei frigidere. Singurul inconvenient este faptul că elevii pot face duş doar de două ori pe săptămână, în restul timpului, cine are nevoie de apă caldă trebuie să-şi încălzească pe aragaz „În momentul de faţă ne permitem să furnizăm apă caldă doar de două ori pe săptămână. Din banii pe care îi primim pe chirie asta e tot ce putem face. Sunt şanse să dăm apă caldă mai des, dar acest lucru presupune creşterea chiriei, lucru pe care nu îl dorim" a spus Emilian Vrăjitoarea, directorul Grupului Şcolar Tehnic.
Majoritatea copiilor care sunt găzduiţi la cămin provin din localităţi îndepărtate şi nu îşi permit să stea cu chirie într-un apartament din oraş. Într-o asemenea situaţie se află şi Cardaş Delia din clasa a X-a, profil sportiv. Ea are şi un frate geamăn, Cardaş Săndel şi locuiesc în acelaşi cămin. Ei provin din comuna Trivalea-Moşteni, localitate situată la 40 de kilometri de Alexandria. „Ne descurcăm bine la cămin. Noi plătim taxa pe jumătate. Eu mai am încă şase fraţi mai mari. Dintre aceştia doar unul lucrează, iar părinţii sunt casnici", a spus Delia. Un alt elev, Nicuşor Cişmenaru, clasa a XII-a locuieşte în cămin din primul an de liceu: „Condiţiile