Confederaţiile patronale UGIR 1903 şi CONPIROM l-au acuzat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), de abuz în serviciu şi spun că "ilegalitatea" a fost susţinută şi de ministrul muncii. Motivul? Atunci când la agenţiile judeţene pentru ocupare s-au înlocuit membrii consiliilor de dialog social, reprezentanţii celor două patronate - UGIR 1903 şi CONPIROM- au fost excluşi.
"Cineva încearcă să facă în România un joc periculos, acela de a împărţi patronatele în bune şi patronate care reprezintă anumite interese. Probabil că motivaţia este aceea de a avea mai puţine voci care critică în aceste consilii de administraţie", a spus Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903. Nemulţumirea celor două patronate vine pe fondul unor dispute mai vechi dintre reprezentanţii confederaţiilor patronale membre în Consiliul Economic şi Social. "Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) vrea să deţină monopolul pe tot ceea ce înseamnă mişcare patronală în România, deja un reprezentant al acestui patronat ne-a numit «infractori» pe mine (Vasile Turcu- n. red.) şi pe Cezar Corâci, fără ca ministrul să intervină", a spus Vasile Turcu, preşedintele CONPIROM. O sursă a conflictului dintre patronate, despre care cele două au spus că ar putea duce la o "dezbinare" a mişcării patronale din România, o reprezintă şi plecarea în luna aprilie a lui Dan Matei Agathon din funcţia de purtător de cuvânt al Conpirom pe o poziţie similară în ACPR, un patronat concurent.
Confederaţiile patronale UGIR 1903 şi CONPIROM l-au acuzat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), de abuz în serviciu şi spun că "ilegalitatea" a fost susţinută şi de ministrul muncii. Motivul? Atunci când la agenţiile judeţene