Guvernul din umbră alcătuit de liderul PNL, Crin Antonescu, a fost validat astăzi de Delegaţia Permanentă a partidului, cu 90 de voturi pentru, 38 împotrivă şi şase abţineri, iar programul de guvernare a fost adoptat în unanimitate. Antonescu a spus că discuţiile au fost "intense, contradictorii", dar problema a fost tranşată prin vot, iar formula propusă de el a fost validată.
"Prezenţa a patru independenţi în Guvernul din umbră al PNL nu a trecut atât de uşor fără confruntare în partid", a spus Antonescu, recunoscând că a fost criticat şi de susţinători ai săi. "Mi s-a reproşat că există oameni care nu sunt membri PNL, că asta poate descuraja militanţii, cadrele partidului în speranţa lor de a deveni miniştri, că am alcătuit singur fără consultare, ceea ce e adevărat, acest Cabinet, în stadiul lui de propunere", a arătat el, precizând că a fost vorba despre reproşuri pe care le înţelege, la fel cum înţelege şi "dificultatea multor colegi de partid de a sparge o barieră de mentalitate".
Atonescu a fost criticat şi de membri ai propriului Birou Politic, precum Varujan Vosganian şi Dan Radu Ruşanu, dar şi Ludovic Orban, care i-a reproşat că se comportă precum Tăriceanu, adică anunţă miniştrii la televizor şi abia apoi află şi partidul de ei. Antonescu susţine însă că nu s-a pus problema demisiei celor care nu au fost de acord cu alcătuirea Cabinetului din umbră şi că membrii echipei sale nu au fost condiţionaţi de "calitatea de a fi întotdeauna de acord" cu el. O parte a liderilor PNL au preferat însă să chiulească de la şedinţa DP ca să nu fie nevoiţi să voteze împotriva Cabinetului lui Antonescu. Un exemplu este Relu Fenechiu, vicepreşedinte al PNL, care s-a dorit întotdeauna ministru al Transporturilor. Antonescu a spus că nu ştie de ce a lipsit Fenechiu, dar dacă el şi alţi au adoptat o asemenea formă de protest le poate sugera altele "mai p