Avocaţii lui Radu Prisăcaru au cerut la termenul de astăzi al proceului efectuarea unor expertize în cazul interceptărilor telefonice şi ambientale din dosarul în care este judecat pentru infracţiuni de corupţie. Apărătorii au invocat şi o nouă excepţie de neconstituţionalitate, iar judecătorul Curţii de Apel Iaşi va decide mâine dacă va trimite dosarul la Curtea Constituţională.
Avocaţii prefectului suspendat Radu Prisăcaru au cerut magistraţilor Curţii de Apel Iaşi efectuarea unor expertize a interceptărilor ambientale şi telefonice făcute la cererea procurorilor DNA Iaşi. În faţa instanţei apărătorii au susţinut că este posibil ca transcrierea unor convorbiri să se fi făcut trunchiat, deoarece sunt multe spaţii în care sunt puse puncte de suspensie sau sunt ştersători.
„Dorim ca un expert să ne spună dacă în interceptări sunt făcute colaje, montaje, trunchieri, ştersături, intercalări de de cuvinte, deoarece clientul meu contestă aceste interceptări. Apreciem că se impune expertizarea criminologică a casetelor audio pe care sunt înregistrate interceptările telefonice, experţii urmând să stabilească în ce măsură elementele de contrafacere - copiere şi montaj - implică alterarea probelor şi dacă benzile magnetice ale casetelor audio sunt autentice şi originale şi dacă în lipsa înregistrării audio autentice se poate realiza o identificare a persoanei după voce", a precizat Sandra Grădinaru, avocata prefectului suspendat.
De asemenea, s-a solicitat şi expertiza tehnică a reportofonului folosit de denunţătorul Dorin Forna pentru înregistrarea convorbirilor ambienatale din data de 17 august 2006.
Avocaţii apărării au invocat o nouă excepţie de neconstituţionalitate, cu toate că dosarul de abia s-a întors de la Curtea Constituţională. Aceasta vizează regimul martorilor şi a denunţătorilor în cazul infracţiunilor de corupţie. Judecătorul urmează să