Cu ocazia Adunării Generale a ONU, de la New York, premierul Emil Boc a promis că ţara noastră îşi va menţine contribuţiile în acest sens, în timp ce românilor din diaspora le-a explicat obiectivul Guvernului: "să consumăm numai ce producem"
După aderarea la UE până în prezent, România a contribuit cu 250 milioane de euro pentru programele de combatere a sărăciei ale ONU, a spus premierul Emil Boc, la New York, miercuri, cu ocazia Adunării Generale a ONU. Indiferent de problemele actuale, ţara noastră îşi va menţine şi angajamentele viitoare, le-a promis Boc partenerilor internaţionali ai României. "Contribuţia va fi menţinută şi în perioada următoare, pentru că asistenţa pentru dezvoltare trebuie asigurată. Pe de o parte, şi noi am fost şi suntem beneficiari ai unor asemenea programe de dezvoltare, iar pe de altă parte şi alţii au nevoie de susţinerea noastră", a spus premierul.
Boc a susţinut un discurs în cadrul reuniunii plenare a ONU privind Obiectivele de Dezvoltare a Mileniului (ODM), în care a descris, la nivel general, condiţiile de combatere a sărăciei în lume, iar multe dintre cele prezentate s-ar fi potrivit foarte bine şi României. În primul rând, premierul crede că "democraţia reprezintă sistemul imunitar al unei societăţi".
"Activitatea noastră în numele cetăţenilor noştri poartă amprenta clară a responsabilităţii", a spus premierul, la începutul discursului său, înainte de a explica importanţa democraţiei."Aşa cum atunci când ai o boală, dacă sistemul imunitar este în dificultate, organismul nu se vindecă, la fel şi societăţile. Dacă nu au acces la principiile de bază ale democraţiei, ele nu pot asigura prosperitate pentru cetăţeni", a explicat Boc.
"Fără bună guvernare, nu se poate elimina sărăcia"
"Cu alte cuvinte fără democraţie, fără respectarea drepturilor omului, fără stat de drept, fără bună guvernare, nu se poate