Inspectorul Liviu Cernat, ex-şeful Compartimentului Sisteme de Pază din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, reţinut aseară pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, este suspectat că ar fi cerut bani de la reprezentantul unei societăţi de pază pentru a-i rezolva o problemă şi că ar fi primit 2.000 de lei.
Citeşte şi:
Poliţiştii de frontieră din Timiş au bătut palma cu traficanţii de ţigări şi de persoane
14.14 La ieşirea din arestul Poliţiei, Liviu Cernat a refuzat să facă orice fel de declaraţie vizavi de situaţia în care se află.
12.40 Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins propunerea de arestare preventivă făcută pe numele lui Liviu Cernat. Judecătorii au luat însă măsura obligării acestuia de a nu părăsi ţara. Procurorii anticorupţie au declarat recurs.
12.00 Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au rămas în pronunţare în ceea ce priveşte propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupţie împotriva lui Liviu Cernat.
11.55 Liviu Cernat şi-a dat demisia din Poliţie ieri, după ce a fost reţinut de procurorii DNA Iaşi. „Noi am avut sesizarea şi, la rândul nostru, am sesizat organele abilitate. Nu ştiu ce a fost în mintea lui. S-a petrecut un fapt urât pentru care trage consecinţele. Considerăm că din punctul de vedere al prevenirii unor astfel de fapte am făcut tot ce era posibil. Fiecare însă îşi asumă răspunederea pentru ceea ce face“, a declarat comisarul şef Ioan Scripnciuc, şeful IPJ Iaşi.
Potrivit unor surse judiciare, denunţătorul lui Liviu Cernat ar fi fost chiar şeful său, comisar şef Georgel Grumeza, de la Serviciul de Ordine Publică.
11.30 Liviu Cernat a fost adus la Curtea de Apel Iaşi unde judecătorii vor soluţiona propunerea de arestare preventivă a acestuia formulată de procurorii anticorupţie.
Potrivit unor surse judiciare, caseta ce