Trupe de "daci" şi "romani" vor scoate din nou săbiile şi se vor lupta demonstrativ mâine şi sâmbătă la Orăştie şi Costeşti. Demonstraţiile sunt doar o mică parte din programul primei ediţii DAC FEST, o manifestare ce îşi propune să ofere astfel o formă de educaţie neconvenţională tineretului şi să atragă atenţia asupra importanţei cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Sursa: Remus Suciu
Festivalul dacilor va începe mâine la ora 10.00, în Orăştie, cu o paradă a costumelor militare antice şi cu simularea unei lupte între daci şi romani, după care, manifestările se vor muta pe platoul de la Costeşti (aproximativ 16 kilometri distanţă de Orăştie). Aici vor fi prezentate produse meşteşugăreşti şi culinare realizate după metode vechi de mii de ani.
În plus, vizitatorii vor putea confecţiona chiar ei arme antice, să tragă cu arcul, să arunce cu suliţa ori să realizeze vase din lut. Seara va fi dedicată momentelor de teatru şi muzică, urmând să fie prezentate texte antice şi recitaluri de muzică folk.
Excursii la cetăţile dacice
Sâmbătă jocurile şi întrecerile cu temă antică vor începe la ora 11.00, iar în jurul orei 16.00 va putea fi urmărită o adevărată aplicaţie militară. Seara de sâmbătă se va încheia cu un spectacol de muzică populară autentică şi cu aprinderea focului sacru.
Ziua de duminică va fi dedicată amatorilor de drumeţii. Mai mulţi istorici şi arheologi le vor sta la dispoziţie pentru ghidaj de specialitate celor care doresc să viziteze cetăţile dacice de la Blidaru, Costeşti şi Sarmizegetusa Regia, plecarea în excursii fiind programată pentru ora 10.00, de pe platoul Costeşti.
Fără mici şi bere
DAC FEST este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, iar sloganul primei sale ediţii este "Sub semnul lupului".
"Unii vor spune poate că am copiat un alt f