În 2003, a văzut un documentar, „Jump London", pe Discovery Channel. I-a plăcut enorm ce a văzut, însă nu a crezut vreodată că va putea face aşa ceva. Între timp, Florin s-a documentat, s-a antrenat şi iar s-a antrenat, a vizitat Lisses, locul de unde a pornit parkour-ul, şi a devenit el însuşi subiectul unui film pe Discovery Channel. E programat pe 28 septembrie, de la ora 22.00.
Ajuta-ne să facem diferenţa între Parkour şi freerunning. E acelaşi lucru?
Parkour şi Freerunning sunt două lucruri total diferite. La început Freerunning-ul era un termen pentru a descrie Parkour-ul în engleză, mai târziu devenind o disciplină separată, având în plus faţă de Parkour spectacolul. Freerunning-ul a fost creat de Sebastien Foucan şi este o disciplină atletică în care practicanţii (numiţi freerunneri) se deplasează folosind orice fel de mişcare, punând accentul pe mişcările spectaculoase şi spectacol. Flip-urile sau trick-urile sunt folosite foarte des şi necesită mai multă energie. Acestea sunt mişcări ineficiente care nu sporesc viteza de deplasare, aşa cum se întâmplă în parkour. Parkour-ul se bazează pe eficienţă (siguranţă, viteză şi cât mai puţină energie folosită în mişcare). Mai simplu: parkour - eficienţă, freerunning - spectacol.
Ce-ţi trebuie să faci asta? Antrenament? Curaj? Poate şi un pic de nebunie?
Parkour este o disciplină care nu necesită nici un fel de structuri speciale sau alte accesorii. Ca să practici parkour nu ai nevoie decât de un tricou, o pereche lejeră de pantaloni şi o pereche mai bună de adidaşi. Fiecare se apucă de acest sport din diferite motive: unii ca să fie la modă, alţii vor să impresioneze, sau poate de curiozitate, la început nu prea poţi să ştii de ce vrei să faci acest lucru mai ales dacă nu eşti informat şi nu stii filosofia din spatele acestui aparent sport. (Diferenţa dintre cei care vor să fie la mo