Bogate în vitamina B5, iaurtul, kefirul sau germenii de grâu sintetizează grăsimile utilizate de piele
Frigul, soarele şi vântul reprezintă factori de agresiune exterioară pentru piele, factori care conduc la îmbătrânirea cutanată şi la pierderea elasticităţii epidermei.
"Rezistenţa epidermei la frig, la uscăciune sau la vânt este influenţată în măsura în care oferim corpului alimentele necesare pentru a face faţă acestor factori de mediu", este de părere dr. Dan Tufa, medic de familie, in cadrul unei clinici private din Capitală. Specialistul recomandă ca în această perioadă să optăm pentru o dietă echilibrată, din care să nu lipsească legumele, fructele şi cerealele integrale. Proteinele de origine vegetală, precum alunele şi nucile, asigură pielii hidratarea de care are nevoie în perioada rece.
"Legumele de culoare gălbuie sau portocalie, bogate în betacaroten, un antioxidant puternic care apără derma împotriva îmbătrânirii precoce, trebuie incluse în dietă, iar morcovii reprezintă alegerea ideală", indică dr. Tufa.
Citricele joacă şi ele un rol important în perioada de tranziţie, deoarece au un conţinut ridicat de vitamina A şi C, esenţiale pentru menţinerea supleţii şi tinereţii pielii. "Pentru a nu-şi pierde din calităţi, recomand ca citricele să fie mâncate în stare naturală sau sub formă de sucuri naturale făcute în casă. De asemenea, alimentele bogate în vitamina B5, printre care se numără lapte, iaurtul, kefirul sau germenii de grâu, sunt esenţiale toamna pentru ten, deoarece ajută la sintetizarea grăsimilor utilizate de piele", menţionează medicul.
Tratamentele de păr ajută la regenerarea podoabei capilare
Temperaturile joase afectează şi structura firelor de păr, care devin astfel mai aspre, uscate şi deteriorate, susţine hairstilistul Geta Voinea. Pentru a împiedica acest aspect, specialistul recomandă să tundem mai des