Istoria Bucharest Food Festival este strâns legată şi de istoria Jurnalului de bucătărie. De trei ediţii încoace, suplimentul Jurnalului Naţional a fost prezent trup şi suflet la eveniment.
Îmi amintesc de prima noastră participare, când echipa Jurnalului de bucătărie a demonstrat că se pricepe nu numai la vorbit cu oamenii şi la scris, ci şi la prepararea sărmăluţelor, a ciorbei sau a plăcintelor după reţete româneşti, căci atunci le-am oferit celor prezenţi toate aceste bunătăţi.
Prin work-shopul "Există sau nu bucătărie tradiţională românească?" am provocat publicul la o discuţie despre gastronomia noastră, simplă, dar plină de savori. Simona Lazăr, editorul Jurnalului de bucărie, afirma atunci: "Într-o lume în care nevoia de «aliniere» la reperele planetare şi «mondializarea» conduc la nivelarea identităţilor naţionale, gastronomia specifică unei ţări poate fi unul dintre elementele-cheie care definesc datele particulare ale unui popor. Tema work-shopului rămâne deschisă".
Tot atunci, special realizată pentru eveniment, ediţia-gigant a Jurnalului de bucătărie, unicat în România, s-a înălţat la doi metri şi jumătate şi a avut o lăţime de 1,96 m. Astfel am marcat sărbătorirea a patru ani de existenţă. Atât cititorii, cât şi oaspeţii festivalului au putut s-o răsfoiască, iar elementul-surpriză al revistei a fost o pagină lăsată anume albă, unde vizitatorii s-au putut exprima în scris.
CĂLĂTORIE PRIN PATRU EPOCI
Cea de-a doua participare a noastră prin work-shopul "550 de ani de gastronomie pe malurile Dâmboviţei de la bulzul lui Bucur la burgerul lui Bill" a invitat publicul într-o călătorie prin patru epoci diferite din istoria gastronomică a Bucureştiului. Astfel, cei prezenţi au gustat din bulzul preparat de Bogdan Gâlculescu, de la Casa Cristina din Câmpulung, au savurat bucate brâncoveneşti, pregătit