15 Septembrie 2010. Una dintre cele mai negre pagini ale democraţiei româneşti de tip balcanic a fost scrisă în regimul Băsescu. Acoliţii politici ai preşedintelui României au realizat un şir de infracţiuni la votul privind Legea pensiilor. Prin fraudă, abuz în serviciu, fals şi uz de fals, o lege organică ce are impact asupra a 5,7 milioane de pensionari intră în vigoare.
Ce s-a întâmplat săptămâna trecută în Camera Deputaţilor are, ca amplitudine antidemocratică şi efect de încălcare a legii, acelaşi efect pe care l-a avut mineriada din 1990. Lovitura năprasnică la adresa statului de drept reprezentată de invazia minerilor pe străzile Capitalei este egalată azi de purtătorii lămpaşelor portocalii: Băsescu, Boc, Anastase. Dacă în primul mandat al lui Ion Iliescu, între 1990 şi 1996, acuzaţiile erau de cripto-comunism şi restauraţie, azi avem parte de clepto-politică, de infracţiune la rang de politică de stat, de mafie care fură sute de milioane de euro de la bugetul de stat şi voturi, la ceas de noapte, în Parlament.
Sunt poate oameni dispuşi să accepte oribila fraudă săvârşită de 80 de parlamentari ai puterii, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase. Să ignore efectele şi să meargă mai departe. Personal cred că nici un om de bun-simţ, care înţelege şi doreşte democraţia, nu poate trece mai departe. Timp de şase ani, tot soiul de abuzuri şi încălcări ale cadrului constituţional au fost trecute cu vederea. Am crezut că sunt nişte accidente de parcurs, mici furăciuni la care se pretează puterea pentru a-şi aranja buzunarele sau funcţiile. Mizeria din seara de 15 septembrie ne demonstrează însă, fără nici o îndoială, că actuala putere, în special partidul preşedintelui Băsescu, are un prezent infracţional deosebit de periculos pentru calificarea noastră ca stat de drept.
Dovezile pe care le-am prezentat l