În acest program sunt partenere opt state: Armenia, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, Grecia, România, Turcia şi Ucraina
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a organizat o procedură de achiziţie pentru servicii de selecţie a unor experţi evaluatori independenţi.
Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), experţii independenţi vor evalua propunerile de proiecte depuse în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007 - 2013". Contractul se referă la servicii de arhitectură, de inginerie specializată şi inginerie integrată, de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, testări şi analize tehnice.
Valoarea estimată este egală cu valoarea finală a contractului, adică de 271.428,57 lei fără TVA. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia oferta financiară a contat 30%, iar cea tehnică 30%. La procedura de achiziţie s-au prezentat 52 de oferte din care au fost selecţionaţi experţi evaluatori atât din ţară, cât şi din ţările partenere în proiect.
Potrivit reprezentanţilor MDRT, Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007 - 2013 (PO Marea Neagră) este co-finanţat de Uniunea Europeană ca parte a componentei de cooperare transfrontalieră din cadrul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat (ENPI). Sunt implicate opt state, unele dintre ele cu întreg teritoriul naţional (Armenia, Republica Moldova şi Georgia), altele numai cu regiunile din vecinătatea bazinului Mării Negre (Bulgaria, Grecia, România, Turcia şi Ucraina). Autoritatea Comună de Management, responsabilă pentru managementul şi implementarea programului, este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România.
În conformitate cu art. 21 din Regulamentul (EC) No 1638