De la cuptorul cu microunde la restaurantele McDonald's, există numeroase invenţii, bucătari şi fenomene care ne-au schimbat alimentaţia. Dacă până acum câţiva ani, puţini oameni auziseră de mâncarea organică, alimentele bio sunt acum cel mai nou trend în alimentaţie. Bucătarul Jamie Oliver a devenit cunoscut în toată lumea prin emisiunile sale culinare. Iată un top al lucrurilor care au schimbat alimentaţia oamenilor de-a lungul timpului.
Cuptoarele cu microunde
Primul cuptor de microunde a fost instalat de Raytheon într-un restaurant din Boston în 1947 - avea aproape 6 metri înălţime, cântărea 340 de kilograme şi costa câteva mii de dolari. În câţiva ani, companiile au început să vândă cuptoare cu microunde, dar din păcate, preţul ridicat, dimensiunile foarte mari şi consumul mare de energie au făcut ca oamenii să nu fie interesaţi de noua tehnologie până la sfârşitul anilor 60. În prezent, cuptoarele cu microunde au devenit omniprezente şi au uşurat munca în bucătărie a femeilor.
Fast Food
Lanţurile de restaurante fast food precum McDonald's, Burger King sau KFC s-au răspândit în toată lumea şi au devenit favoritele gurmanzilor. Restaurantele de fast food reprezintă o alternativă pentru cei care nu au timp să meargă la cumpărături sau să gătească. Deşi hamburgerii sunt foarte gustoşi, conţin grăsimi nesănătoase şi multe calorii, de aceea mulţi nutriţionişti consideră că mâncarea fast food a contribuit la epidemia de obezitate.
Emisiuni culinare
În prezent, majoritatea posturilor de televiziune includ emisiuni culinare. În America, există un post tv dedicat în întregime numai emisiunilor de gătit care este urmărit în peste 90 de milioane de case. Bucătari precum Jamie Oliver, Nigella, sau Gordon Ramsay au devenit cunoscuţi în foarte mule ţări. Multe bucătărese au cumpărat cărţile lor cu reţete şi încearcă să respecte sfaturile ace