Săptămâna viitoare, Comisiile de apărare vor da avizul pentru Strategia Naţională de Securitate emisă de CSAT, cea care a introdus presa la capitolul "vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale". Mai concret, "campaniile de presă". Şi mai concret, "campaniile de presă" ale televiziunilor "mogulilor răi", pentru că, după cum se ştie, deşi strategia CSAT vorbeşte despre presa la modul general, Traian Băsescu a împărţit presa în presa rea şi mincinoasă, şi presa bună, a mogulilor cumsecade, care nu mint şi care îi pun la dispoziţie spaţiu de emisie la discreţie ori de câte ori este nevoie.
Mogulii cumsecade se împart şi ei în moguli mijlocii, de Bucureşti (ca Bobby Păunescu sau însuşi Radu Moraru, care deţine 60% din televiziunea Vox News, sau Silviu Prigoană, care şi-a cedat posturile Taraf TV şi Etno TV campaniei prezidenţiale din 2009), şi moguli mici, de provincie, partidul construindu-şi în ţară o reţea de televiziuni, posturi de radio şi ziare locale, care să îi asigure o acoperire cât mai largă a campaniilor proprii.
Şi asta în ciuda faptului că, la Bucureşti, Traian Băsescu şi liderii PDL se întrec în a emite atacuri şi acuzaţii la adresa presei, şi chiar proiecte de lege pentru desfiinţarea libertăţii presei. Cum a făcut Silviu Prigoană, care, din postura de deputat PDL, s-a gândit să propună o serie de modificări la Legea audiovizualului, care pot duce chiar şi la închiderea unor ziare sau site-uri de ştiri, prin simpla decizie a Consiliului Naţional al Audiovizualului sub a cărui autoritate ar trebui să intre presa scrisă şi online pentru acordarea licenţei. În plus, şi apropiaţi ai şefului statului ar fi vrut să devină moguli de presă, potrivit declaraţiilor făcute de Sorin Ovidiu Vântu în faţa instanţei săptămâna trecută.
Omul de afaceri a afirmat atunci că Traian Băsescu i-a cerut sprijin mediatic în 2007, la referen