De un sfert de veac lucrează la fosta Regie de Apă. A intrat pe poartă ca simplu angajat, iar acum îi reprezintă pe cei 550 de membri ai Sindicatului Liber „Apa" din cadrul instituţiei.
I-au plăcut mereu maşinile, a urmat cursurile şcolii de profil, s-a făcut şofer, dar pe parcurs lucrurile s-au schimbat. A intrat în sindicat, a pornit de jos şi a ajuns în 2006 preşedintele Sindicatului Liber „Apa" din cadrul Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila.
Din 1985 când a intrat pentru prima dată aici şi până în prezent a lucrat numai la CUP Dunărea Brăila şi este mândru că a învăţat în toţi aceşti ani foarte multe lucruri.
„Mi-a fost greu la început pentru că erau foarte mulţi angajaţi, din medii diferite şi cu experienţe diferite. Se pare că mi-a priit această experienţă pentru că am învăţat să stau de vorbă cu fiecare în parte şi să îi ajut", spune Ionel Chiscăneanu.
Portret: Ion Oltei este omul care a făcut un milion de metri de sudură la şantierul brăilean
În 1994 a decis că poate face mai mult şi şi-a expus ideile în faţa secţiei la care lucra. A fost ales lider de grupă sindicală şi încet, încet a ajuns să îi reprezinte pe cei 550 de oameni afiliaţi Sindicatului Liber „Apa", astfel că din 2006 şi până în prezent ocupă funcţia de preşedinte al sindicatului.
„M-am gândit că prin mine oamenii îşi pot cere drepturile şi le pot obţine. Mă simt împăcat că am făcut tot ce trebuia pentru ei, dar mereu este loc de mai bine", explică liderul de sindicat.
Reprezentant de încredere
Munca sa a fost apreciată, iar rezultatele nu au întârziat să apară, astfel că de mai bine de trei ani este şi vicepreşedintele CNSLR Frăţia, dar şi preşedintele Comisie de Control al nivel central.
Portret: Marian Covache este un fost pilot care apără drepturile proprietarilor brăileni
„Familia îmi reproşează uneori că nu îmi fac