Comisia Juridică parlamentară pentru Numiri şi Imunităţi se convoacă în şedinţă luni, 27 septembrie, pentru a discuta demersul procurorului general privind ridicarea imunităţii fostului preşedinte al R.Moldova, Vladimir Voronin, fiind acuzat pentru neglijenţă în serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc. Totodată, unii lideri ai fracţiunilor din componenţa Alianţei pentru Integrare Europeană sunt gata să voteze pentru retragerea imunităţii liderului comunist. Transmite corespondentul RFI la Chişinău, Valeria Viţu.
Comisia Juridică parlamentară pentru Numiri şi Imunităţi se convoacă în şedinţă luni, 27 septembrie, pentru a discuta demersul procurorului general privind ridicarea imunităţii fostului preşedinte al R.Moldova, Vladimir Voronin, fiind acuzat pentru neglijenţă în serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc. Totodată, unii lideri ai fracţiunilor din componenţa Alianţei pentru Integrare Europeană sunt gata să voteze pentru retragerea imunităţii liderului comunist. Alţii aşteaptă decizia Comisiei Juridice, transmite corespondentul RFI la Chişinău, Valeria Viţu.
Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a declarat pentru RFI că dacă nu vor exista argumente convingătoare din partea Comisiei pentru Numiri şi Imunităţi, care urmează să examineze demersul înaintat de Procuratura Generală, nu va vota pentru ridicarea imunităţii fostului şef de stat.
Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Serafim Urecheanu, liderul Alianţei "Moldova Noastră" e de părere însă că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi nu există nici un temei de a pune sub semnul întrebării demersul procurorului general. Pe marginea acestui subiect se va discuta şi în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, dar, spune el, formaţiunea pe care o reprezintă va pleda pentru