Leul a continuat să se aprecieze în raport cu euro în a doua parte a şedinţei interbancare de vineri, în linie cu regiunea şi pe fondul cererii ridicate din partea sectorului corporate, iar cursul a de schimb a atins un minim de 4,2400 lei/euro. La debutul şedinţei, băncile au afişat cotaţii de 4,2595 - 4,2610 lei/euro, iar în prima oră de tranzacţionare paritatea a înregistrat variaţii minore, pe volume foarte reduse de transfer, în condiţiile în care jucătorii nu s-au ar�
Leul a continuat să se aprecieze în raport cu euro în a doua parte a şedinţei interbancare de vineri, în linie cu regiunea şi pe fondul cererii ridicate din partea sectorului corporate, iar cursul a de schimb a atins un minim de 4,2400 lei/euro.
La debutul şedinţei, băncile au afişat cotaţii de 4,2595 - 4,2610 lei/euro, iar în prima oră de tranzacţionare paritatea a înregistrat variaţii minore, pe volume foarte reduse de transfer, în condiţiile în care jucătorii nu s-au arătat mai atraşi nici de valutele din regiune.
Ulterior, a apărut în piaţă un interes mai mare la vânzare, iar unii dealeri spun că jucătorii îşi închid poziţiile prevenitv preventiv deoarece anticipează că BNR va vinde euro după ce Comisia Europeană a virat joi României a treia tranşă a împrumutului, de 1,15 miliarde de euro. Îmbunătăţirea percepţiei faţă de leu are la bază şi aşteptările pieţei privind primirea unei noi tranşe de la FMI. Board-ul FMI se întâlneşte vineri pentru a evalua acordul cu România.
La jumătatea şedinţei euro era cotat la 4,2440 - 4,2460 lei/euro, iar ulterior presiunea la cumpărare a determinat diminuarea cursului până la 4,2400 lei/euro.
Apoi însă paritatea s-a stabilizat uşor peste acest nivel, iar la închidere euro era transferat pentru 4,2415 - 4,1440 lei.
Valutele din regiune s-au apreciat în raport cu moneda unică, zlotul consemnând