Tânărul piteştean a descoperit pasiunea pentru dansurile populare la îndemnul tatălui său şi i-au plăcut atât de mult încât ritmul i-a intrat în sânge.
Pe Marius Radu ai să-l întâlneşti chiuind şi săltând de zor până se udă “cămeşa” pe dânsul, la spectacolele ansamblului de dansuri populare Dorul. Are atâta energie şi îi aleargă picioarele de nu apuci să vezi bine paşii pe care îi face. Însă jocul e atât de antrenant, încât nu-ţi poţi lua ochii de la el şi îţi stârneşte pofta de a dansa, dar şi invidia în acelaşi timp. Deşi este un dans vechi din străbuni, nu oricine îl mai ştie astăzi. Ai să-l recunoşti sigur şi la petreceri sau la nunţi, fiind singurul mesean care nu stă nicio clipă jos.
Obosit de la atâtea sărituri la joc, Marius Radu îşi trage sufletul şi ne povesteşte cum a descoperi el pasiunea pentru dansurile populare şi ce înseamnă pentru el.
Este inginer programator
Pasionat de calculatoare, tânărul a încercat să urmeze o carieră în acest domeniu, însă soarta i-a îndrumat paşii pe o altă cărare şi aşa a descoperit o nouă pasiune: dansurile populare. Piteşteanul a urmat Facultatea de Electronică, Calculatoare şi Telecomunicaţii, cu intenţia de a se angaja în domeniul IT. Deşi este inginer programator, şi-a găsit de lucru în alt domeniu, cel al achiziţiilor publice, în prezent fiind director comercial la o societate din Piteşti.
Tatăl său a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru dansurile populare. Membru de 20 de ani al ansamblului Doru, părintele a insistat ca şi fiul său să încerce măcar să înveţe să joace la hore şi sărbe. Nu prea încântat la început, tânărul, care pe atunci avea 19 ani, s-a lăsat convins în cele din urmă şi a încercat. Faptul că i se împleticeau picioarele la joc nu l-a descurajat, ci din contră, l-a motivat să persevereze până când va atinge performanţa.
“Greu rău nu a fost l