Primăria depune astăzi la Cluj proiectul prin care vrea să transforme Ștrandul Municipal într-un complex turistic. Specialiștii în turism susțin că investiția nu este suficientă fără servicii foarte bune și personal care să știe cum să trateze turistul.
Primăria Oradea vrea să atragă turiștii care aleg să plece în vacanță la ștrandurile din Ungaria sau în Băile Felix, cu ajutorul unui complex termal modern care urmeză să fie construit pe o suprafață de de 1.402 de metri pătrați. Proiectul se va realiza cu bani europeni, nerambursabili și valoarea lui se ridică la circa 7 milioane de euro. "Succesul constă în cât de mare va fi investiția în construcție, de ceea ce va oferi în plus și binențeles de tarife. Dacă tarifele vor fi duble față de ceea ce e în altă parte, cum e obiceiul la noi, nu va avea succes. Oamenii se uită la preț", spune Maria Tătar, președintele Autorității Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural. "Totul depinde foarte, foarte mult de personalul care va munci în complex. În Ungaria, personalul este conștient că este la dispoziția turistului, nu invers. Trebuie oameni foarte bine pregătiți, cu experiență în turism",adaugă Maria Tătar. "În urma acestui proiect, Oradea urmează să primească 6.980.129 de euro, nerambursabili. Proiectul a fost declarat acceptat şi va trece în etapa de verificare a proiectului tehnic, depus astăzi", declară Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea .
Ungurilor nu le este frică
„Ramura care cuprinde serviciile bazate pe băi este una dintre cele mai dinamice ramuri în curs de dezvoltare ale turismului. Pe măsură ce crește nevoia pentru aceste servicii, bineănțeles că se construiesc tot mai multe băi, atât în Ungaria, cât și în țările vecine. Ne-am așteptat că va exista și în România o dezvoltare a băilor, deoarece cu cât crește piața, cu atât crește și numărul concurenților. Fiecare cent