După exodul medicilor în străinătate, Spitalul Județean Reșița se confruntă cu o criză acută. Șefii de la minister au dat drumul angajărilor, dar posturile libere nu mai are cine să le ocupe. O soluție ar fi completarea organigramei cu medici rezidenți, dar oferta pentru ei nu este atractivă, pentru că oferta Primăriei Reșița lipsește.
„Este dificil să aducem atât medici rezidenți, cât și specialiști în Reșița, pentru că ofertele din partea Primăriei lipsesc. Dacă vin aici, ar trebui să aibă măcar o cazare asigurată, dacă nu și alte lucruri pe lângă”, spune doctorul Luca Dragoș, directorul Direcției de Sătătate Publică din Caraș-Severin. Posturile care sunt deblocate în acest moment la Reșița vizează specialități precum: cardiologie, urgențe, oncologie și neonatologie. Deși cele patru posturi sunt libere, suflă vântul când vine vorba despre angajări, pentru că nu are cine să le ocupe. „La Spitalul Județean Reșița, s-au deblocat patru posturi, însă deocamdată nu am reușit să găsim personal, ca să completăm locurile lipsă. Am dat anunțuri în revistele de specialitate și sperăm ca măcar din luna octombrie acestea să se ocupe”, a declarat directorul instituției, Dumitru Secășan.
Situație similară în județ
Cu astfel de minusuri se confruntă toate spitalele din Caraș-Severin, dar conducerea Colegiului Medicilor se consolează că exodul doctorilor nu este chiar atât de tragic pe cât pare. „Nu toţi cei care îşi depun actele pleacă cu adevărat”, a spus Gavril Soran, preşedintele forului județean. Deși mai marii județului nu îi iau în seamă, medicii chiar pleacă. Hari Hermann, de 32 de ani, a ales să plece în Anglia, pentru că spune că are şanse mai mari de realizare peste hotare. „Voi pleca eu luna aceasta şi apoi îmi voi lua şi familia”, a spus stomatologul. Până în momentul de față, 20 de doctori au depus cerere la Colegiul Medicilor că vor să p