Apărătorii consideră că pedeapsa nu este echilibrată
Calisto Tanzi a fost acuzat de o fraudă de 14 mld. euro
După doi ani şi jumătate de termene de judecată, procurorii italieni au cerut pedepsirea fostului director general şi fondator al Parmalat, Lalisto Tanzi, printr-o condamnare la închisoare de opt ani, dar apărătorul Fabio Pelloni a susţinut în faţa instanţei că pedeapsa cerută nu este echilibrată având în vedere că o parte dintre acuzaţii din acest dosar au primit numai doi ani de închisoare.
Calisto Tanzi este acuzat de fraudă după descoperirea, în 2003, a unui deficit de 14 miliarde de euro în conturile producătorului italian de lactate, transmite AFP, citat de Mediafax. În procesul considerat drept cel mai important caz legat de falimentul Parmalat sunt judecate 17 persoane.
Procurorul general din Parma, Gerardo Laguardia, a solicitat pedepse cu închisoarea pentru toţi acuzaţii, între care opt ani pentru Tanzi, 12 pentru fratele său, Giovanni, nouă ani şi şase luni pentru fostul director financiar al grupului, Fausto Tonna, restul pedepselor mergând până la doi ani.
"Sub conducerea lui Tanzi, Parmalat a fost simbolul unui sistem bolnav şi al celei mai mari fabrici de datorii din capitalismul european", a afirmat magistratul Lucia Russo în rechizitoriu.
Procesul a început în martie 2008, la Parma, unde se află sediul central al grupului Parmalat.
10 ani pentru manipularea presei
Falimentul Parmalat, unul dintre cele mai mari scandaluri financiare din Europa, a dus la declanşarea mai multor altor procese.
În primul dintre acestea, Tanzi a fost condamnat în 2008 la zece ani de închisoare pentru manipularea bursei, împiedicarea activităţii autorităţilor de supraveghere şi complicitate la fals.
Fostul director trebuie să plătească şi despăgubiri de 100 de milioane de euro, unui