Giurgiuvean get-beget, fiu de profesori care au predat la renumitul liceu “Ion Maiorescu”, doctorul Cosmin Georgescu a deprins de mic dragostea pentru cultură şi priceperea de a comunica cu oamenii.
“Tatăl meu, Vincenţiu Georgescu, preda limba şi literature română şi, copil fiind, tot vîzându-l pe tata citind, am descoperit şi eu plăcerea de a citi şi de a povesti.an get-beget, fiu de profesori care au predat la renumitul liceu “Ion Maiorescu”, doctorul Cosmin Georgescu a deprins de mic dragostea pentru cultură şi priceperea de a comunica cu oamenii Iar prin mama, Mihaela Georgescu, profesoară de lima franceză, am fost de mic, în contact permanent cu literatura clasică”, spune medicul. Totuşi, biologia l-a atras cel mai mult, şi făcea cu plăcere insectare. “Din copilărie mi-am dorit să studiez medicina şi constat cu plăcere că această profesie se completează excelent cu preocupările mele culturale”, afirmă doctorul Georgescu.
Ipodiacon la “Sfântul Nicolae”
Medicul Cosmin Georgescu poate fi găsit în trei cabinete din Giurgiu. Iar ca animator cultural el este binecunoscut publicului atât de la televiunea “Muntenia”, cât şi de la şi simpozioanele pe care le organizează la Şcoala de Muzică “Victor Karpis”, (unde şi el a studiat timp de opt ani pianul), sau la Ateneul “Nicolae Bălănescu”, la biblioteca Episcopiei Giurgiului, la Centrul Cultural “Ion Vinea”, dar şi la penitenciar. Cunoscut şi pentru acţiunile caritabile, pe care le face ca voluntar, doctorul Georgescu a atras şi aprecierea ierarhilor bisericeşti. “Cea mai mare bucurie mi-a făcut-o Prea Sfinţia Sa Episcopul Ambrozie al Giurgiului, care, apreciând strădaniile mele, mi-a făcut onoarea de a-mi acorda titlul de ipodiacon, ceea ce îmi dă dreptul să ţin şi eu predici şi să mă îmbrac în odăjdii, cu acordul preotului paroh”, explică doctorul, care are dreptul ca, săptămânal, să ţină o p