De ceva vreme, România se numără printre ţările care au crescători serioşi, onorabili, care se străduiesc să aducă din străinătate exemplare din linii genetice valoroase, ale căror rezultate expoziţionale se fac deja din ce în ce mai cunoscute şi peste hotare. Expoziţia Internaţională Felină de toamnă 2010, de la Romexpo (pavilionul 21-22), din Capitală, din 25 şi 26 septembrie, a subliniat pe deplin acest lucru.
Pisici adorabile, amuzante. Tenace, deosebit de curioase, cu o îndrăzneală nebunească sau enervant de blazate...
Oare ce am afla dacă am putea înţelege ce spun? Cea mai veche superstiţie din lume spune că pisicile negre aduc ghinion dacă taie calea cuiva, iar o altă superstiţie, că pisica neagră aduce noroc dacă merge în aceeaşi direcţie cu persoana care o vede. La noi se spune că pisica, indiferent de culoarea ei, trebuie ţinută departe de nou-născuţi, pentru că "le fură respiraţia".
Sunt nenumărate superstiţiile legate de pisici, dar important este că pisica a fost întotdeauna aproape de om. Egiptenii o iubeau atât de mult, încât au introdus pedeapsa cu moartea pentru orice pisică omorâtă, chiar accidental. Prin lege, familiile care plângeau moartea unei pisici trebuia să-şi radă sprâncenele, ca semn al supărării lor. Primul muzeu pentru pisici deschis publicului a fost Katzenmuseum, din Suedia, inaugurat la data de 12 iunie 1982. De-a lungul timpului au mai apărut şi Le musee du chat, Franţa, şi Kattenkabinet, Olanda.
O EXPOZIŢIE DE NOTORIETATE
În acest week-end, are loc Expoziţia Internaţională Felină de toamnă 2010 de la Romexpo (pavilioanele 21-22), din Capitală. Show-ul este cel mai bun din Europa de Est. La acest eveniment participă peste 300 de pisici de rasă din România, Ungaria, Ucraina, Italia, Serbia, Bulgaria, Israel, Rusia, Croaţia, Turcia, Danemarca şi Spania. Prin faţa juriului, compus di