Tinerii cu studii superioare se îmbulzesc la bursele locurilor de muncă în speranţa că vor găsi un job decent. Printre absolvenţii de facultate care au încercat ieri să îşi găsească de lucru, se aflau şi tineri care au resimţit crunt „oferta" de joburi de pe piaţa românească.
Dacă tinerii cu studii medii reuşesc să mai pună mâna pe un job, cei cu facultate stau şi se uită la diplomă, în aşteptarea unui angajator care să le ofere un post pe specializarea absolvită.
De pildă, Ionuţ Cotigă şi-a petrecut patru ani pe băncile Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti, secţia Controlul Alimentelor, şi deşi se aştepta să prindă un loc de muncă la o fermă de animale, toate încercările s-au dovedit a fi nereuşite.
„Am depus CV-ul la o fermă de porci care avea nevoie de personal, care de altfel m-a şi chemat la muncă. Timp de trei zile am stat pe lângă ceilalţi angajaţi ca să văd cum stă treaba acolo, apoi mi-au dat o lopată ca să rânesc la porci. Am rămas şocat şi în următoarea secundă am plecat", povesteşte tânărul de 23 de ani.
Nici la Bursa Locurilor de Muncă care a avut loc ieri, focşăneanul nu a avut mai mult noroc. „Sunt câteva posturi pentru absolvenţi de studii superioare, însă nu pe specializarea mea. Oferta e cam săracă în comparaţie cu numărul mare de tineri care îşi caută un loc de muncă. Oricum, eu mi-am pierdut orice speranţă în ţara asta şi nu ştiu când se vor îndrepta lucrurile", mai spune Ionuţ Cotigă.
Studenţi, în căutarea unui job
Veniturile din ce în ce mai reduse ale părinţilor îi fac pe tinerii studenţi din municipiu să-şi ia viaţa în propriile mâini.
„Sunt în anul doi la Facultatea de Finaţe Bănci din cadrul Universităţii Dunărea de Jos şi aş vrea să mă angajez, deoarece părinţii se descurcă foarte greu, mai ales că mai am trei fraţi. Am depus CV-ul pentru un post de agent vânzări că în rest se caută doar c