România sprijină dezvoltarea Coridorului energetic sudic care va conecta piaţa europeană la rezervele din regiunea Mării Caspice şi Orientului Mijlociu, iar proiectul Nabucco este prioritar pentru partea română în cadrul acestui coridor, a declarat, vineri, la New York, premierul Emil Boc. El s–a întâlnit cu emisarul special al SUA pentru Eurasia şi problematica securităţii energetice, Richard Morningstar, şi a apreciat \"procesul permanent de consultare cu Statele Unite\" pe
România sprijină dezvoltarea Coridorului energetic sudic care va conecta piaţa europeană la rezervele din regiunea Mării Caspice şi Orientului Mijlociu, iar proiectul Nabucco este prioritar pentru partea română în cadrul acestui coridor, a declarat, vineri, la New York, premierul Emil Boc.
El s–a întâlnit cu emisarul special al SUA pentru Eurasia şi problematica securităţii energetice, Richard Morningstar, şi a apreciat \"procesul permanent de consultare cu Statele Unite\" pe probleme de energie, se arată într–un comunicat al Guvernului.
\"Dorim să ne asumăm un rol activ, la nivelul ţărilor central şi est-europene, în promovarea unei abordări integrate a proiectelor europene şi a politicii UE privind siguranţa energetică\", a spus Boc.
El s–a referit şi la contribuţia importantă pe care proiectul de transport al gazelor AGRI o poate avea la dezvoltarea Coridorului energetic sudic şi la securitatea energetică europeană, asigurând cea mai scurtă rută între gazul din regiunea caspică şi pieţele europene.
În acest context, şeful Executivului a exprimat aprecierea şi sprijinul României pentru eforturile americane vizând extinderea cooperării cu ţările din zona Mării Caspice şi stimularea interesului acestora pentru piaţa europeană, arată sursa citată.
Premierul a mai arătat că strategia energetică a României a fost elaborată în acord cu obiectivele Uniunii Europen