Numeroşi producători autohtoni de vinuri au venit la sărbătoare pentru a vinde licoarea lui Bachus pregătită în propriile gospodării. Preţurile sunt mai mari ca anul trecut.
Localnicii din Valea Căugărească au lăsat treburile deoparte şi s-au adunat cu mic cu mare la Festivalul Vinului care le transformă comuna, în acest weekend, în Capitala vinului.
Peste 20 de producători de licoarea lui Bachus, majoritatea din zonă, şi-au expus băuturile şi îşi aşteaptă clienţii. Totul este pe ...gustate. Chiar dacă nu sunt cozi la tarabe, ca în alţi ani, oamenii vin şi din alte judeţe ale ţării pentru a cumpăra vin produs în gospodăriile oamenilor. Nu înainte, însă, de a negocia preţurile.
„Anul acesta, a dat boala în struguri. Sunt plini de mucegai, aşa că producţia este la jumătate faţă de anul trecut. Prin urmare, avem şi mai puţin vin. Avem clienţii noştri care, an de an, sunt aici, la festival, pentru a cumpăra vin şi must", a spus Mihai Stancu, angajat al unei societăţi producătoare de vin, din Valea Călugărească.
„Mi-am luat vin pentru sărbători şi pentru tot anul. «Feteasca neagră» este preferata mea, dar am cumpărat şi din cel alb, demisec. Ar trebuit totuşi, să mai lase din preţ, mai ales în cazul celor care cumpără mai mult", este de părere Adrian Olteanu, un ploieştean venit cu toată familia la sărbătoare.
Bucate alese
Anul acesta, "Festivalul Vinului" poate fi numit şi unul al caşcavelei, pastramei şi cârnaţilor afumaţi şi bine condimentaţi, datorită numărului mare de comercianţi care au venit cu astfel de mărfuri. Cei care nu mai pot rezista până acasă pentru a mânca delicioasele preparate, se pot aşeza la terasele din zonă, unde specialişti ai grătarelor îi servesc cu tot ce vor.
Şi oferta de brânzeturi şi produse apicole este foarte variată.
„Reţeta Monicăi Tatoiu ne-a salvat.