Buliga lucrează de mai bine de 20 de ani ca impiegat de mişcare în Teleorman. Acesta este un model de profesionalism şi de seriozitate pentru colegii ceferişti. Alexandru Buliga este de părere că impiegatul este „oglinda gării” prin ţinută şi expresie. Acesta opreşte şi coordonează trenurile în gara din Alexandria de peste 12 ani.
După liceu, Alexandru Buliga a vrut să dea la facultate, dar nu a reuşit să intre. Astfel, ca orice om al muncii din perioada comunistă a trebuit să îşi găsească o meserie. Atunci s-a angajat ca şi impiegat de mişcare, după ce a absovit două cursuri de pregătire. Primul curs a fost de magazioner după care de impiegat de mişcare. „Aşa era atunci ierarhia. Nu puteai să faci munca de sus dacă nu ştiai munca de jos. Trebuia să urmezi nişte paşi bine stabiliţi. Se pleca de la ideea că un superior trebuie să ştie ce fac ceilalţi, pentru ai putea ajuta la nevoie” spune Buliga.
Aceasta a început cariera de ceferist în Gara de Nord din Roşiorii Vede, iar apoi a continuat la cea de Est. Alexandru a lucrat 10 ani în gările din Roşiorii de Vede şi datorită faptului că făcea naveta, fiind stabilit în Alexandria, s-a mutat în gara reşedinţei de judeţ. „Pe vremea aceea nu erau atâtea mijloace de transport de persoane, nu erau microbuze şi atâtea trenuri de călători. Plus că trebuia să vin să mă ocup de copil, să îi dau o educaţie, să îl supraveghez. La vârsta aceea încep tot felul de tentaţii” povesteşte impiegatul.
Impiegatul ştie tot ce mişcă in gară
Rolul lui Alexandru Buliga, ca şi impiegat, este să dirijeze, să primească şi să expedieze trenurile de marfă şi de călători. Practic, acesta supraveghează întreaga activitate la nivelul staţiei de cale ferată. În plus, verifică tot timpul personalul din subordine şi supraveghează pentru o bună desfăşurare a circulaţiei trenurilor. Buliga ţine tot timpul legătura cu meca