Numărul celor care ajung în stare de ebrietate la Urgenţe a crescut foarte mult. Medicii spun că banii cheltuiţi pentru spitalizarea persoanelor afectate de excesele bahice ar putea fi folosiţi pentru alte cazuri, cu adevărat importante.
Atât în cursul săptămânii, cât mai ales în weekend, medicii de pe ambulanţă şi de la SMURD sunt nevoiţi să intervină la nenumărate cazuri în care sunt implicate persoane care au consumat băuturi alcoolice peste măsură. Toate aceste deplasări, munca medicilor de la UPU, medicamentele sau spitalizarea, în cazul celor care rămân internaţi, consumă din bugetul anemic al Spitalului Judeţean sume importante de bani.
Maternitatea gălăţeană, la un pas de colaps. "Nu mai putem acoperi gărzile, situaţia este periculoasă!", spun medicii
Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni
Ai băut, plăteşti !
Cum acest fenomen se manifestă în toată ţara, Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a aprobat, în urmă cu trei zile, o iniţiativă legislativă privindu-i pe pacienţii ajung la urgenţe beţi, conform căreia aceştia vor fi obligaţi să achite costurile serviciilor medicale de care beneficiază.
Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!
„Beţivii trebuie puşi să plătească. Te-ai îmbătat, scoţi banii din buzunar. Şi eu m-am îmbătat în viaţa mea, dar niciodată nu am ajuns la spital. Sunt nişte cheltuieli foarte mari cu aceşti oameni. E normal, până la urmă, să se ia o astfel de decizie”, spune Corneliu Marinescu, medic neurochirurg.
Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"
Majoritatea acestor persoane care ajung la spital în stare avansată de ebrietate prezintă şi alte afecţiuni după ce cad, se lovesc sau se bat.
„J