La Curtea de Apel Craiova, fostul şef de la Furturi auto din cadrul IPJ Olt a scăpat doar cu o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.
Instanţa supremă urmează să dea verdictul în cazul dosarului de corupţie al comisarului-şef Ion Dioşteanu, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit zilele trecute dosarul penal în care Curtea de Apel Craiova l-a găsit vinovat pe Dioşteanu, condamnându-l pe 28 aprilie 2010 la doi ani de închisoare cu suspendare. Inculpatul a făcut recurs, susţinând că este nevinovat, dar şi procurorii anticorupţie au înaintat recurs, solicitând o pedeapsă mai grea, cu executare în penitenciar, pentru poliţist.
Cinci miei, drept şpagă
În vara anului 2008, comisarul-şef Ion Dioşteanu - pe atunci şef al Compartimentului Furturi auto din cadrul IPJ Olt - a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. El era acuzat că a pretins şi primit diverse sume de bani şi bunuri pentru a interveni în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal, în care denunţătorul era cercetat de ofiţerii Serviciului de Cercetări Penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşea limita legală.
În fapt, ofiţerul de poliţie a fost denunţat la DGA Olt de către un cetăţean din Slatina, care a sesizat faptul că, în perioada aprilie - iulie 2005, poliţistul a pretins şi primit sume de bani şi bunuri pentru a-l scăpa de dosarul penal. „Ca urmare a administrării probelor, în cauză s-a stabilit că inculpatul a primit sumele de 750 de euro, 550 de lei şi cinci miei pentru a interveni pe lângă colegii săi în scopul soluţionării dosarului în care denunţăto