UPDATE
Voluntarii care s-au înscris în proiectul "Let's Do It, Romania" au strâns peturi de bere şi sticle de ulei de motor, chiloţi şi înveliş de cabluri, haine vechi şi deşeuri menajere, în încercare de a face ţara mai curată. Organizatorii au numărat, numai în 25 de judeţe dintre cele 39 în care s-a desfăşurat proiectul, 120.000 de voluntari. Campion la curăţenie este Clujul, unde 11.000 de voluntari adunau, la ora 13:00, deşeuri, potrivit datelor puse la dispoziţie de organizatori. Maramureşul şi Bucureştiul îşi împart locul al doilea, cu 10.000 de voluntari, în timp ce ultima poziţie de pe podium este ocupată de Braşov, cu 9500 de voluntari.
Adrian Popa, în vârstă de 26 de ani, a plecat de dimineaţă înspre Giurgiu, la Măgurele, împreună cu trei prieteni. Au strâns vreo 60 de saci de deşeuri, dar asta înseamnă abia vreo 10% din gunoiul de acolo. "Am găsit de toate, de la chiloţi de damă la chiuvete de bucătărie, orice îţi poţi imagina e acolo, aruncat pe margine drumului într-un fel de gropi de gunoi improvizate. Am reuşit să strângem abia 10% din cât ar fi fost nevoie", povesteşte el. La final au pus pe locul curat o pancartă prin care îi roagă pe oameni să nu mai arunce gunoiul acolo. "Totul a fost bine organizat, mi-a plăcut foarte mult că printre cei care făceau curăţenie era şi un profesor care venise cu o clasă a XII-a. Mai era un domn, care a trecut pe acolo cu maşina şi, văzându-ne, ni s-a alăturat", spune Adrian Popa.
Dis de dimineaţă, voluntarii din cadrul proiectului "Let's Do It, Romania" au început să strângă grămezile de gunoaie de pe 70% din suprafaţa ţării. 72.000 de pesoane s-au înscris în proiect pe internet şi oamenii vin în continuare la punctele de întâlnire pentru a lua parte la marea curăţenie. Din datele organizatorilor, gunoaiele din Cluj au fost adunate acum de 11.000 de voluntari. O numărătoare parţială, făcută în 17