Deşi oficial s-au înscris 70.000 de voluntari în proiectul "Let’s Do It, Romania!", organizatorii se aşteaptă la o prezenţă de patru ori mai mare. Sursa: AGERPRES
Astăzi, de la ora 8.00, s-a dat startul celui mai mare proiect de implicare socială din istoria României: curăţarea arealelor naturale din ţară. După mai bine de un an de pregătiri, organizatorii se pregătesc de proba de foc.
Înarmaţi cu răbdare, dar nedormiţi de câteva zile din cauza problemelor de organizare inerente, ei vor fi astăzi şi mâine la turnul de control, coordonând de la call centerul din Bucureşti mobilizarea şi activitatea a zeci, poate sute de mii de români. Astfel, ei vor răspunde la toate întrebările legate de proiect, la numărul 0318 21 21 21 (10.00-18.00, tarif normal în toate reţelele).
6.500 de mormane vor dispărea
Sunt tineri. Unii dintre ei au renunţat la joburi, alţii au făcut sacrificii personale. Totul pentru ca România să redevină curată. Primul comunicat care anunţa îndrăzneţul proiectul de curăţenie generală a fost trimis pe 15 septembrie 2009. De atunci, organizatorii au mobilizat voluntari, sponsori şi autorităţi.
Dar realizarea proiectului nu a fost deloc uşoară. Au reuşit să strângă din sponsorizări doar 30% din bugetul estimat iniţial, adică 20.000 de euro. De asemenea, au avut succes în a convinge 39 de judeţe să se implice. Cu unele autorităţi locale discuţiile nu au mers.
Au atras sprijinul a patru ministere: al Mediului, al Educaţiei, al Culturii şi al Turismului. Iar ca proiectul să meargă, au realizat harta deşeurilor în fiecare judeţ. Astfel, 6.500 de mormane aşteaptă să fie ridicate.
În 25 dintre cele 39 de judeţe implicate, gunoaiele se vor colecta selectiv. Dacă vor ieşi 200.000 de voluntari, aşa cum estimează coordonatoarea proiectului, Liana Buzea, vor fi colectate aproape 20.000 de tone de de